Trekkingtent Quickhiker Ultralight 2 | 2 personen

Ref :
8245650
Pluspunt van het artikel
2 personen. De meest compacte en lichtste uit het assortiment dankzij de kwalitatieve materialen. 2 zijdeuren waarvan een met bergruimte. Supersnel opgezet en afgebroken.
Users reviews
4.5 / 5 23 Reacties
vanaf
149,99 €*

Users reviews

4.5 / 5 23 Reacties
23 gebruikers bevelen dit product aan
 • Man
  60 of ouder
  24 September 2016
  Gebruikt voor meer dan 1 jaar
  That review has been deposited on this product version
  goede trekkerstent, vooral als je alleen bent

  heb de tent nu bijna 2 jaar en ben er o.a. mee dwars door Belgie en Frankrijk gelopen in 11 weken tijd. Meer dan 80 keer opgezet en afgebroken. Voor 2 personen is ie krap, als je alleen bent ruim genoeg; ik had zelfs een wheelie (wandelkar) bij me die er ook nog bij in past.
  Minpuntje: de onderkant van mijn slaapmat (exped) en het grondzeil van de tent maken samen een erg krakend/schurend geluid.

 • Man
  60 of ouder
  18 September 2016
  Gebruikt voor 1 week of minder
  That review has been deposited on this product version
  Ideaal voor lichtgewicht kamperen.
  Lichtgewicht, makkelijk opzetten Het opvouwen vergt wat oefening.

  Het grote voordeel is het kleine pakvolume en het lage gewicht.
  Het opzetten gaat snel en makkelijk.
  Het opvouwen is lastig en vergt wat vaardigheid en oefenen. Om toch makkelijk en snel in te pakken haal ik de boogstok los van de tent en pak die apart in, los van de tent.

 • Man
  60 of ouder
  07 September 2016
  Gebruikt voor 2 tot 8 weken
  That review has been deposited on this product version
  Geverifieerde review
  beoordeling tentje

  een klasse product, veel waar voor weinig geld.
  Snel opgezet en opgeborgen.

Productvoordelen

Transportgemak
Zak 40x12x12 cm. Aluminium bogen 9 mm "DAC Featherlite NSL". Gewicht: 1,96 kg.
Vlotte montage / demontage
Supersnel opgezet en afgebroken: de bogen zijn al bevestigd aan de tent.
Voor meer personen
2-persoonstent. 2 deuren opzij; 1 met plaats om de rugzakken te zetten.
Stevigheid
Bestand tegen wind van 70 km/u (windkracht 8): getest op draaiplatform.
Gebruiksgemak
Twee deuren opzij. Deurrits met beschermflap. Hoogte binnentent: 95 cm.
Waterdichtheid
Getest onder regendouche (200 mm water/uur) en op het terrein.
Onderhoudsgemak
2 jaar garantie. De onderdelen kan je laten repareren in onze Ateliers.
Milieuvriendelijk
Vergelijking van de levenscyclus: slaaptent - sustainability.decathlon.com

DE KENMERKEN

Aantal personen
2 personen
Opzetten
bogen
Slaapcomp.
1
Gewicht
1,96 kg
Meer ruimte
neen
Samenstelling
Stof buitenkant : 100.0% Polyester Binnenkamer : 100.0% Polyester Zadelboog : 100.0% Aluminium
Tests
De waterdichtheid van de Quechua-tenten wordt getest door de hele tent 4 uur lang te testen onder 200 l water/u/m² (200 mm regen/u). De test met de waterkolom (= mm Schmerber) meet enkel de waterdichtheid van de stof. Die test gaat na of er geen water binnendringt via de naden, kleppen, openingen, ritsen enz. Windweerstand: wij testen onze tenten in een windtunnel op een draaiplaat om de tent van elke kant bloot te stellen aan de wind. Tests in reële omstandigheden.
Ontworpen voor
2 personen op bivak of trektocht die een lichte en compacte tent willen.
Garantie
Al onze tenten kunnen worden gerepareerd in je gewone Decathlon-atelier.

TIPS

Onderhoudstips
1 REINIGING - indien nodig kan je de tent reinigen met water en zeep en daarna afspoelen (dat mag met de tuinslang). Vervolgens moet je de tent volledig laten drogen. 2. Harsvlekken - … erg moeilijk te verwijderen: laat de vlek eerst goed drogen en krab dan het hars (voorzichtig) weg, hou er een ijsblokje tegen aan de binnenkant van de tent, dan breekt het hars en komt het gemakkelijker los. 3 OPBERGEN – na gebruik of na het reinigen goed laten drogen om geurtjes of schimmel te voorkomen.
Opslag Tips
Bewaring: na gebruik of na het reinigen eerst goed laten drogen om geurtjes of schimmel te voorkomen.
Gebruikslimiet
Slaapbreedte van max. 60 cm/persoon.

Bijkomende informatie

Waterdichtheid
Alle tenten van Quechua werden getest in het lab (de hele tent onder 200 l/u/m² gedurende vier uur) en tijdens een testmissie. Buitentent in polyester gecoat met polyurethaan aan de binnenkant, grondzeil in polyethyleen van 120 g/m². Alle naden zijn waterdicht gemaakt met thermogelijmde stroken. Dankzij de binnentent in ademend polyester en met muggengaas is er geen contact met druppels condens.
Verluchting en beperking van condensatie
Binnentent met stukken in muggengaas voor de verluchting en stukken in waterafstotende stof om te beschermen tegen condens en tocht. Grote verluchting vooraan aan de buitentent en een verluchting aan de voeten.
Ruimte
Lengte slaapcompartimetn: 210 cm. Breedte: max. 130 cm, 110 cm aan het hoofd, 80 cm aan de voeten. Verhogers in de 4 hoeken vergroten de nuttige inhoud van de tent. De flap van max. 40 cm breed biedt een aparte bergruimte naast de deur van de binnentent.
Afmetingen en gewicht; afmetingen opgevouwen
Tentzak met compressieriemen: 40 x 12 x 12 cm. Een tweede tentzak wordt meegeleverd om gewicht te winnen, indien nodig. Aluminium bogen "DAC Featherlite NSL": zeer licht maar stevig. Erg lichte en slijtvaste stof in gedeeltelijk gerecycleerd ripstop polyester. Gewicht: 1,96 kg.
Zonbescherming
De stof van de buitentent filtert UV-stralen met een SPF 30. Opgelet: gewoon door een openstaande tentingang kunnen heel wat UV-stralen binnenkomen: bescherm je huid.
Opzetten/afbreken
Opgezet en afgebroken in amper 1 minuut. De buiten- en binnentent zijn voorgemonteerd. Doordat de bogen al aan de tent zijn bevestigd tegenover de tunnels, win je waardevolle tijd bij het opzetten. Afbreken gaat al even snel. Om de tent op te bergen in de zak, volstaat het de opgevouwen bogen los te maken en het geheel stevig op te rollen.
Milieuvriendelijk
Artikel dat voor 20% uit gerecycleerd materiaal bestaat, kleinere milieu-impact.
Bogen, haringen
Tentstokken: 9 mm in licht "DAC Featherlite NSL" aluminium, bijzonder goed bestand tegen breuk en vorst. Haringen: Erg sterk en licht, in aluminium, model hoekprofiel.
Garantie
We geven 2 jaar waarborg op alle tenten bij normaal gebruik (je klantenkaart of de kassabon geldt als aankoopbewijs). Bij een probleem kan je je tent laten nakijken in de dichtstbijzijnde Decathlonwinkel.
Windbestendigheid
wij testen onze tenten in een windtunnel op een draaiplaat om de tent van elke kant bloot te stellen aan de wind. Wanneer de tent correct is opgesteld met goed aangespannen scheerlijnen rondom, is hij geschikt voor gebruik tot windsnelheden van 70 km/u aan de grond.
Een score om de milieu-impact van artikelen te vergelijken
De milieu-impact van dit artikel wordt berekend voor de hele levensduur ervan en met verschillende indicatoren. Er wordt een algemene score van A tot E gegeven zodat in een vergelijking tussen artikelen van eenzelfde type (T-shirts, broeken, rugzakken... ) de artikelen met de beste milieuprestatie gemakkelijker te herkennen zijn. Decathlon past dit systeem van milieu-etikettering vrijwillig toe. Meer informatie op: http://sustainability.decathlon.com/

U hebt misschien ook interesse in deze producten

129,99 €*
3.70 / 5 7 Reacties
  79,99 €*
  4.50 / 5 20 Reacties
   17,99 €*
   3.90 / 5 13 Reacties
    NAAR BOVEN