Trekkingtent Quickhiker Ultralight 2 | 2 personen
149,99 €*

Reviews on

Trekkingtent Quickhiker Ultralight 2 | 2 personen

4.5 / 5 23 Reacties
23 gebruikers bevelen dit product aan
  • Man
    60 of ouder
    24 September 2016
    Gebruikt voor meer dan 1 jaar
    That review has been deposited on this product version
    goede trekkerstent, vooral als je alleen bent

    heb de tent nu bijna 2 jaar en ben er o.a. mee dwars door Belgie en Frankrijk gelopen in 11 weken tijd. Meer dan 80 keer opgezet en afgebroken. Voor 2 personen is ie krap, als je alleen bent ruim genoeg; ik had zelfs een wheelie (wandelkar) bij me die er ook nog bij in past.
    Minpuntje: de onderkant van mijn slaapmat (exped) en het grondzeil van de tent maken samen een erg krakend/schurend geluid.

  • Man
    60 of ouder
    18 September 2016
    Gebruikt voor 1 week of minder
    That review has been deposited on this product version
    Ideaal voor lichtgewicht kamperen.
    Lichtgewicht, makkelijk opzetten Het opvouwen vergt wat oefening.

    Het grote voordeel is het kleine pakvolume en het lage gewicht.
    Het opzetten gaat snel en makkelijk.
    Het opvouwen is lastig en vergt wat vaardigheid en oefenen. Om toch makkelijk en snel in te pakken haal ik de boogstok los van de tent en pak die apart in, los van de tent.

  • Man
    60 of ouder
    07 September 2016
    Gebruikt voor 2 tot 8 weken
    That review has been deposited on this product version
    Geverifieerde review
    beoordeling tentje

    een klasse product, veel waar voor weinig geld.
    Snel opgezet en opgeborgen.

  • Man
    20-29
    03 August 2016
    Gebruikt voor meer dan 1 jaar
    That review has been deposited on this product version
    Geverifieerde review
    Redelijke trekkingstent
    Goedkoop, licht, pakvolume Grondzeil, opbergruimte

    Getest in meerdere trektochten met twee personen. Voor kortere en/of droge tochten is deze goed. Zeer licht voor de prijs, gemakkelijk op te zetten en af te breken. Voldoende slaapruimte. Voor langere trektochten is het gebrek aan een 2de compartiment voor rugzakken echter vervelend. Twee grote rugzakken passen niet goed in het enkel opberg compartiment, deze raken het tent stof of steekt uit waardoor de rugzak nat wordt indien het niet droog is. Tijdens slecht weer niet tegelijkertijd in de rugzakken kunnen maakt het heel wat langzamer en vervelender om iets gedaan te krijgen. Het grondzeil is niet goed bestendig tegen voortdurende natte ondergronden (bv in Noorwegen) en er is geen apart grondzeil voor het 2 persoons model te krijgen. Er is ook condensvorming wat vervelend kan worden aangezien de tent uit 1 stuk bestaat. Degelijke tent dus maar niet optimaal voor langdurige natte tochten.

    Antwoord van het merk :

    Beste Stef,
    bedankt alvast om even de tijd te nemen om ons je gedacht te geven over de trekkerstent van Quechua.
    Het doet ons steeds deugd om te lezen dat mensen tevreden zijn met hun aankopen bij Decathlon. In September vertrek ik naar Frankrijk voor opleiding, ik neem je opmerkingen zeker mee en ga deze voorleggen aan de designers. U mag mij gerust begin Oktober eens contacteren voor de antwoorden.
    Moest je nog een leuke foto hebben van je aankoop, aarzel dan niet om deze op www.decathlon.be te posten
    Tim Van de Manacker Expert- monitor Quechua DECATHLON

  • Man
    40-49
    01 August 2016
    Gebruikt voor 2 tot 8 weken
    That review has been deposited on this product version
    Fijne lichte tent voor lange wandeltochten.
    Licht, klein, ruim genoeg, goedkoop. Niets

    We hebben deze tent gebruikt voor lange wandeltochten in Amerika (Rocky mountains en woestijn), waarbij we zo min mogelijk gewicht wilden meenemen. De tent weegt minder dan 2 kilo en is een klein pakketje in je tas. Opzetten is simpel en snel, de stokken zitten er al in. Je moet wel alle scheerlijnen aanspannen, maar dat gaat goed. De tent bleef staan in harde wind, regenbui en op lastige (rots)ondergrond, waarbij we hem aan takken hebben bevestigd. Voldoende ruimte voor lange personen (ik ben 1.93m). Je kan twee grote rugzakken en twee paar wandelschoenen kwijt onder de luifel. Je kan nog wat spullen boven je hoofd opbergen. Veel mogelijkheden voor ventilatie, de zijkanten kunnen tegen elkaar open. Goede lichtgewicht haringen. Een hele fijne lichtgewicht tent voor weinig geld.

  • Vrouw
    20-29
    22 July 2016
    Gebruikt voor 2 tot 8 weken
    That review has been deposited on this product version
    Top Tent
    zeer snel opzetten en afbreken beetje klein zakje om te tent in op te bergen

    We hebben met deze tent 8 dagen rondgetrokken.
    zeer handige tent, we hadden wel mooi weer en ik kan me wel voorstellen als het voortdurend regent dat het misschien wel wat krap is om in te zitten met twee. maar bij mooi weer, zeker genoeg ruimte!

    het gewicht is licht, bagageruimte is super handig, eenvoudig op en afbreken.

    ik kan eigenlijk niets negatiefs vertellen over deze tent.
    Zeer tevreden, en zal hem in de toekomst nog vaak gebruiken!

    Antwoord van het merk :

    Beste Tine,

    Bedankt om ons je mening te geven over deze Quickhiker Ultralight tent van Quechua.
    We zijn blij te horen dat je tevreden bent met je aankoop bij Decathlon.
    Het is zo dat deze tenten, doordat ze zo licht en compact mogelijk moeten zijn, het minimum aan plaats voorzien.
    Daarom raden wij soms, in jouw geval, een 3 of 4 persoonstent aan. Deze zijn iets ruimer en hebben ook een leefruimte.
    Hopelijk ben je hiermee verder geholpen.
    Heb je nog leuke foto's van je aankoop, mag je deze steeds op onze website posten.

    Met sportieve groeten!

    Mieke Theys Monitor en Expert Quechua DECATHLON

  • Man
    30-39
    05 April 2016
    Gebruikt voor meer dan 1 jaar
    That review has been deposited on this product version
    Geweldige hikingtent
    lichtgewicht, compact, snel op en afbreken, ruimte 4 extra haringen zou fijn zijn.

    Een geweldige tent voor de hikers onder ons! De tent is zeer compact en licht in gewicht. Daarnaast is hij zeer snel opgezet en afgebroken en de ruimte die je in de tent hebt is werkelijk pure luxe als je alleen reist. Een absolute aanrader!

  • Man
    20-29
    15 March 2016
    Gebruikt voor meer dan 2 jaar
    That review has been deposited on this product version
    quikhiker ultralight II
    licht grondzeil niet waterdicht genoeg

    de Queshua ultralight is in mijn handen nu voor 2 jaar en een half in mijn handen. Ik ben in het algemeen er tevreden van. De tentstof is mooi waterdicht, de tentstokken en piketten zijn sterk en licht, de touwtjes ad zijkant vd tent zijn sterk en het systeem voor de touwtjes aan te spannen is mooi doordacht. als ik een minpuntjes moet geven dan kan ik zeggen dat het grondzeil niet tegen een behoorlijk natte ondergrond kan verdragen. In Schotland was dat niet altijd even gemakkelijk. Er bestaat ook geen extra grondzeil bij de tent wat in de III en IIII versie wel bestaat. De tent mag een klein beetje groter zodat er 2 rugzakken er beter inpassen.

    In het algemeen is de tent enorm goed als je kijkt naar kwaliteit/prijs verhouding.

  • Man
    40-49
    23 November 2015
    Gebruikt voor 2 tot 8 weken
    That review has been deposited on this product version
    goede compacte trekkingtent
    compact, vrij vlot op te zetten, lichtgewicht condensvorming, opplooien bij nat weer

    Leuke compacte en lichte trekkingtent die ik meenam op 14daagse fietstocht met wisselvallig weer. Het opzetten gaat vrij vlot, ik heb wel zelf een onderzeil in een folie (doe het zelf zaak) uitgesneden voor extra bescherming. Ik kon mijn tent niet droog opplooien (zeer mistige ochtenden). Dit heeft als toch een aanzienlijk nadeel - doordat binnen-en buitentent één geheel vormen- dat de binnentent nat wordt (ook binnenin) en je dan eerst de tent moet drogen als je die 's avonds weer opzet. Als je de tent van buitenaf probeert de drogen druppelt het vocht (condens) gewoon naar binnen). Wel prima tent bij mooi/droog weer. Ideaal voor 1 persoon met wat bagage. De voortentruimte is meegenomen.

  • Man
    40-49
    08 November 2015
    Gebruikt voor 7 tot 12 maanden
    That review has been deposited on this product version
    Grondzeil
    Fantastische tent Mis passend grondzeil

    Hoewel ik zeer te spreken ben over bouw- en afbreekgemak, leefruimte, vormgeving, gewicht, eigenlijk over alles van deze tent, mis ik, en dat hebben de quickhiker 3 en 4 wel, een passend grondzeil. Kan iemand van Decathlon aangeven of de productie daarvan wel in de koker zit?

NAAR BOVEN