Trekkingtent Quickhiker Ultralight 3 | 3 personen

Ref :
8245651
Pluspunt van het artikel
3-persoonstent. De meest compacte en lichtste uit het gamma. 2 deuren. Veel bergruimte. Bij warm weer kan de buitentent achteraan worden opgerold om te verluchten. Erg snel opgezet en afgebroken.
Users reviews
4.4 / 5 19 Reacties
vanaf
199,99 €*

Users reviews

4.4 / 5 19 Reacties
17 gebruikers bevelen dit product aan
 • 09 August 2016
  That review has been deposited on this product version
  Goede lichte tent

  Pluspunten: lichte gewicht tent, sterke materiaal tent, zeer snel op te zetten en af te breken/op te bergen, open gedeelte is leuk om te gebruiken onder de sterrenhemel
  Mindere punten: wat aan de lage kant, past met 3 maar is comfortabel voor 2 personen
  Tip: koop het bijpassende grondzeil

 • Man
  20-29
  10 June 2016
  Gebruikt voor 2 tot 8 weken
  That review has been deposited on this product version
  Ultralight supertent
  Snel op te zetten, licht, praktisch en mooi design Geen rondzeil in voortent

  Top tent, met goed ademend vermogen. Droogt snel en is ruim voor 2 personen. Zeer snel op te zetten en snel in te vouwen. Is strak neer te zetten met voldoende scheerlijnen. Mis alleen een grondzeiltje in de voortent om spullen droog te zetten zonder ze in de slaapcabine te hoeven plaatsen.

 • Man
  20-29
  15 March 2016
  Gebruikt voor 3 tot 6 maanden
  That review has been deposited on this product version
  Quickhiker ultralight III
  Goed over nagedacht Grondzeil

  Deze tent heb ik gebruikt voor een aantal maanden. Deze tent is goed tegen storm door de verankerpunten en de sterke piketten. het is mooi waterdicht. Een druppeltje water blijft bijna helemaal er op liggen tot het verdampt is. De tent is niet voor mensen die graag wat ruimte hebben. Als je er in slaapt met 3 personen dan heb je niet de wereld aan plaats. vanaf 1m 80 heb je wat problemen met je voeten ergens leggen als je recht ligt.
  De tent is ideaal voor id voortent te koken als je rugzakken niet in de weg staan. De tent heeft een muskietennet aan de voorkant waar je onder kan koken en zo uit de wind zit en brandstof kan besparen. Bovendien warm je zo de tent op.
  Aan de achterkant heb je ook een groot muskietennet voor ventilatie neem ik aan. Dat is wel echt tof als je prachtig uitzicht hebt achter je.
  Het enige nadeel is het grondzeil. Wanneer je op een natte ondergrond staat dan durft het grondzeil wel nat te worden.

  Prijs/kwaliteit is een uitstekende verhouding

Productvoordelen

Transportgemak
Tentzak 40x15x15 cm. Bogen 9,6 mm "DAC Featherlite NSL" alu. Gewicht: 2,6 kg.
Vlotte montage / demontage
Supersnel opgezet en afgebroken: de bogen zijn al bevestigd aan de tent.
Voor meer personen
3-persoonstent. 2 deuren. Hoogte binnentent: 95 cm.
Stevigheid
Bestand tegen wind van 70 km/u (windkracht 8): getest op draaiplatform.
Gebruiksgemak
1 grote bergruimte.
Waterdichtheid
Getest onder regendouche (200 mm water/uur) en op het terrein.
Onderhoudsgemak
2 jaar garantie. De onderdelen kan je laten repareren in onze Ateliers.
Milieuvriendelijk
Vergelijking van de levenscyclus: slaaptent - sustainability.decathlon.com

DE KENMERKEN

Aantal personen
3 personen
Opzetten
bogen
Slaapcomp.
1
Gewicht
2,6 kg
Meer ruimte
neen
Samenstelling
Stof buitenkant : 100.0% Polyester Binnenkamer : 100.0% Polyester Zadelboog : 100.0% Aluminium
Tests
De waterdichtheid van de Quechua-tenten wordt getest door de hele tent 4 uur lang te onderwerpen aan een douchetest met 200 l water/u/m² (200 mm regen/uur). De test met de waterkolom (= mm Schmerber) meet enkel de waterdichtheid van de stof. Die test gaat na of er geen water binnendringt via de naden, kleppen, openingen, ritsen enz. Windweerstand: wij testen onze tenten in een windtunnel op een draaiplaat om de tent van elke kant bloot te stellen aan de wind. Tests in reële omstandigheden.
Ontworpen voor
drie personen op bivak of trektocht die vooral een lichte en compacte tent willen.
Garantie
Al onze tenten kunnen worden gerepareerd in je gewone Decathlon-atelier.

TIPS

Onderhoudstips
1 REINIGING - indien nodig kan je de tent reinigen met water en zeep en daarna afspoelen (dat mag met de tuinslang). Vervolgens moet je de tent volledig laten drogen. 2. Harsvlekken - … erg moeilijk te verwijderen: laat de vlek eerst goed drogen en krab dan het hars (voorzichtig) weg, hou er een ijsblokje tegen aan de binnenkant van de tent, dan breekt het hars en komt het gemakkelijker los. 3 OPBERGEN – na gebruik of na het reinigen goed laten drogen om geurtjes of schimmel te voorkomen.
Opslag Tips
Bewaring: na gebruik of na het reinigen eerst goed laten drogen om geurtjes of schimmel te voorkomen.
Gebruikslimiet
Slaapbreedte van max. 60 cm/persoon.

Bijkomende informatie

Opzetten/afbreken
Opgezet en afgebroken in amper 1 minuut. De buiten- en binnentent zijn voorgemonteerd. Doordat de bogen al aan de tent zijn bevestigd tegenover de tunnels, win je waardevolle tijd bij het opzetten. Afbreken gaat al even snel. Om de tent op te bergen in de zak, volstaat het de opgevouwen bogen los te maken en het geheel stevig op te rollen.
Windbestendigheid
wij testen onze tenten in een windtunnel op een draaiplaat om de tent van elke kant bloot te stellen aan de wind. Wanneer de tent correct is opgesteld met goed aangespannen scheerlijnen rondom, is hij geschikt voor gebruik tot windsnelheden van 70 km/u aan de grond.
Ruimte
Lengte slaapcompartiment: 215 cm. Breedte slaapcompartiment: max. 180 cm en 140 cm aan de voeten. De voorflap van 100 cm diep en max. 190 cm breed biedt een grote bergruimte.
Milieuvriendelijk
Artikel dat voor 20% uit gerecycleerd materiaal bestaat, vermindert de milieu-impact van dit artikel.
Garantie
We geven 2 jaar waarborg op alle tenten bij normaal gebruik (je klantenkaart of de kassabon geldt als aankoopbewijs). Bij een probleem kan je je tent laten nakijken in de dichtstbijzijnde Decathlonwinkel.
Bogen, haringen
Bogen: 9,6 mm "DAC Featherlite NSL" aluminium, een bijzonder licht materiaal dat goed bestand is tegen breuk en tegen vorst. Haringen: Erg sterk en licht, in aluminium, model hoekprofiel.
Afmetingen en gewicht; afmetingen opgevouwen
Tentzak van 40 x 15 x 15 cm met compressieriemen. Een tweede basic tentzak wordt meegeleverd om gewicht te besparen indien nodig! Erg lichte en robuuste bogen in "DAC Featherlite NSL" aluminium. Erg lichte en slijtvaste stof in gedeeltelijk gerecycleerd ripstop polyester. Gewicht: 2,6 kg
Zonbescherming
De stof van de buitentent filtert UV-stralen met een SPF 30. Opgelet: gewoon door een openstaande tentingang kunnen heel wat UV-stralen binnenkomen: bescherm je huid.
Waterdichtheid
Alle tenten van Quechua werden getest in het lab (de hele tent onder 200 l/u/m² gedurende vier uur) en tijdens een testmissie. Buitentent in polyester gecoat met polyurethaan aan de binnenkant, grondzeil in polyethyleen van 120 g/m². Alle naden zijn waterdicht gemaakt met thermogelijmde stroken. Dankzij de binnentent in ademend polyester en met muggengaas is er geen contact met druppels condens.
Verluchting en beperking van condensatie
Binnentent met stukken in muggengaas voor de verluchting en stukken in waterafstotende stof om te beschermen tegen condens en tocht. Vooraan in de buitentent zit een grote afsluitbare verluchting, en bij mooi weer kun je zelfs de hele achterkant van de buitentent oprollen en vastzetten.
Een score om de milieu-impact van artikelen te vergelijken
De milieu-impact van dit artikel wordt berekend voor de hele levensduur ervan en met verschillende indicatoren. Er wordt een algemene score van A tot E gegeven zodat in een vergelijking tussen artikelen van eenzelfde type (T-shirts, broeken, rugzakken... ) de artikelen met de beste milieuprestatie gemakkelijker te herkennen zijn. Decathlon past dit systeem van milieu-etikettering vrijwillig toe. Meer informatie op: http://sustainability.decathlon.com/
NAAR BOVEN