Trekkingtent Quickhiker Ultralight 3 | 3 personen
199,99 €*

Reviews on

Trekkingtent Quickhiker Ultralight 3 | 3 personen

4.4 / 5 19 Reacties
17 gebruikers bevelen dit product aan
  • 09 August 2016
    That review has been deposited on this product version
    Goede lichte tent

    Pluspunten: lichte gewicht tent, sterke materiaal tent, zeer snel op te zetten en af te breken/op te bergen, open gedeelte is leuk om te gebruiken onder de sterrenhemel
    Mindere punten: wat aan de lage kant, past met 3 maar is comfortabel voor 2 personen
    Tip: koop het bijpassende grondzeil

  • Man
    20-29
    10 June 2016
    Gebruikt voor 2 tot 8 weken
    That review has been deposited on this product version
    Ultralight supertent
    Snel op te zetten, licht, praktisch en mooi design Geen rondzeil in voortent

    Top tent, met goed ademend vermogen. Droogt snel en is ruim voor 2 personen. Zeer snel op te zetten en snel in te vouwen. Is strak neer te zetten met voldoende scheerlijnen. Mis alleen een grondzeiltje in de voortent om spullen droog te zetten zonder ze in de slaapcabine te hoeven plaatsen.

  • Man
    20-29
    15 March 2016
    Gebruikt voor 3 tot 6 maanden
    That review has been deposited on this product version
    Quickhiker ultralight III
    Goed over nagedacht Grondzeil

    Deze tent heb ik gebruikt voor een aantal maanden. Deze tent is goed tegen storm door de verankerpunten en de sterke piketten. het is mooi waterdicht. Een druppeltje water blijft bijna helemaal er op liggen tot het verdampt is. De tent is niet voor mensen die graag wat ruimte hebben. Als je er in slaapt met 3 personen dan heb je niet de wereld aan plaats. vanaf 1m 80 heb je wat problemen met je voeten ergens leggen als je recht ligt.
    De tent is ideaal voor id voortent te koken als je rugzakken niet in de weg staan. De tent heeft een muskietennet aan de voorkant waar je onder kan koken en zo uit de wind zit en brandstof kan besparen. Bovendien warm je zo de tent op.
    Aan de achterkant heb je ook een groot muskietennet voor ventilatie neem ik aan. Dat is wel echt tof als je prachtig uitzicht hebt achter je.
    Het enige nadeel is het grondzeil. Wanneer je op een natte ondergrond staat dan durft het grondzeil wel nat te worden.

    Prijs/kwaliteit is een uitstekende verhouding

  • Vrouw
    40-49
    28 January 2016
    Gebruikt voor 3 tot 6 maanden
    That review has been deposited on this product version
    voor de prijs goed
    voor de prijs goed en licht, zet snel op niet regenvrij te houden

    Gekocht met bijbehorende footprint, het is me NIETgelukt de tent zo op te zetten dat regen daar aan de achterkant NIET op terechtkwam. Verder gemakkelijk op te zetten, goed voor twee persopnen. De ritsplaatsing voor in de binnentent is heel onhandig, en met nattigheid droog uit de tent kruipen ook.

  • Vrouw
    20-29
    07 January 2016
    Gebruikt voor meer dan 1 jaar
    That review has been deposited on this product version
    Geweldige tent

    Wij hebben de tent gebruikt op doortocht. Wel hebben wij toen goed weer gehad, dus met regen nog niet getest. Hij is makkelijk mee te nemen aangezien hij niet zo zwaar weegt en heel compact is (voor toch een ruime tent te zijn) Eerdere reviews las ik dat ze het een probleem vonden om te slapen omdat je die smalle kant hebt, Wij hebben dus wel met ons hoofd aan de smalle kant gelegen en gaf eigenlijk geen probleem, Wij hebben ook het onderzeil erbij gekocht wat toch wel een verschil was ook ruimte genoeg om de rugzakken te zetten Maar niet aan te raden voor 3 personen! Ik vond het met voor ons tweeën maar nipt

  • Man
    20-29
    29 September 2015
    Gebruikt voor 2 tot 8 weken
    That review has been deposited on this product version
    Degelijke hikerstent, helaas niet aan mij besteed
    Stevige tent, lichtgewicht haringen en tentstokken Afhankelijk van zachte ondergrond, ruimteindeling

    Kwaliteit

    De tent ziet er in eerste instantie goed uit, hij is laag en solide, wanneer hij goed onder spanning staat laat deze een zeer vertrouwde indruk achter. Het doek voelt ook stevig aan, laat hevige regen buiten en minimaliseert condensvorming aan de binnenkant Ook kan het tegen een stootje en is de stof brandvertragend (wat ik zelf ben vergeten uit te testen). Keerzijde is wel dit het doek nou niet bepaald ‘Ultralight’ is. Eigenlijk is deze best zwaar, het enige waar echt gewicht op bespaard is zijn de tentstokken, haringen en de binnententbodem.

    Het dunne doek van de binnententbodem is wat mij betreft niet echt geschikt om met hoogwaardige lichtgewicht (en daarmee ook kwetsbare) luchtbedjes te slapen. Het doek voelt bijzonder fragiel aan en geeft lichte angst om gaatjes in het luchtbed te krijgen.

    Functionaliteit

    Qua oppervlak is de tent in verhouding tot zijn gewicht wel redelijk, echter hebben wij ons wel gestoord aan de verhoudingen binnen het oppervlak. Zo vonden wij het onprettig dat je in deze tent maar op 1 manier kan liggen, namelijk met je hoofd richting de uitgang (andersom niet mogelijk i.v.m. smalle uitloop). Bij bijv. nachtelijk toiletteren moesten we hierdoor in onhandige houdingen over elkaars hoofd stappen, de tenthoogte van 1m maakte dit ook niet echt makkelijker, om nog maar te zwijgen over de onhandige rits van de binnentent en de voor langere mensen onprettige instapmogelijkheid.

    De functionaliteit wist ons helaas niet echt te raken, maar werd na verschillende nachten gelukkig minder vervelend. Het meest onprettige vonden wij de draagcontructie van de volledige tent, welke rust op de spanning van lichtgewicht fragiele haringen. Bij perfecte zachte, gras- zandachtige ondergronden is dit natuurlijk prima maar boven de boomgrens en op rotsachtig terrein is het opzetten behoorlijk lastig. Deze reis hebben we hier weinig last van gehad maar om het te vergelijken met onze vorige reis waar we 3 weken op steen hebben gekampeerd zou het het opzetten bijna onmogelijk zijn geweest.

    Persoonlijke Conclusie

    Redelijk goede en betrouwbare hikerstent voor op milde ondergronden. Ultralight zou ik hem zeker niet noemen en 3 personen passen er nauwelijks is. Absoluut niet aan mij besteed maar dit komt hoofdzakelijk door het type en model van de tent. Echter ben ik blij dat ik deze tent getest heb; ik weet nu zeker dat dit type niks voor mij is en ik me nu kan gaan orienteren op koepeltentjes.

  • Vrouw
    40-49
    04 September 2015
    Gebruikt voor meer dan 1 jaar
    That review has been deposited on this product version
    Super tentje.
    Klein pakvolume, snel opzetten, goede ventilatie.

    Heb de tent nu 2 jaar. Heel vaak opgezet en afgebroken in Schotland en Scandinavie. Regen en wind zonder problemen doorstaan. Opzetten gaat zeer snel, de stokken die al aan de tent vastzitten geven ook meteen aan waar de voor en achterkant van de tent zitten. Stokken kunnen er ook makkelijk uit en vouwen heel klein op, om apart op te bergen in de rugzak. Het grote panorama gaas raam aan de achterkant is prettige ventilatie maar geeft ook een mooi uitzicht zonder muggen binnen te krijgen. Handig zakje binnenin om de voordeur in te stoppen. Klein nadeel is, zoals ergens eerder in de reviews ook geschreven, de tent achterkant die moeilijk te spannen is en op de binnentent hangt. Omhooghouden met een wasknijper aan de scheerlijn werkt wel. Ik heb elastiek in de ijzeren ringetjes aan de voorkant gemaakt omdat de bijgeleverde haringen er moeilijk inpassen en het iets meer speling geeft in waar je de haringen plaatst. Maar belangrijkste voor mij om de review te schrijven : niet naar brandvertraging gekeken bij uitzoeken van deze tent. Maar wel heel opgelucht toen het lekkende spiritus brandertje enkel wat kleine gaatjes in het grondzeil gaf. Onverwachte kwaliteit! Wat mij betreft een echte aanrader voor deze prijs.

  • Man
    20-29
    01 September 2015
    Gebruikt voor 2 tot 8 weken
    That review has been deposited on this product version
    Geverifieerde review
    Tent poles were really quick to bend.
    Cheap for the weight, tent poles are easy to bend.

    Overall a good tent for the price, to bad the tent poles bent on the first use!

  • Man
    23 August 2015
    That review has been deposited on this product version
    Uitstekende prijs-kwaliteit
    prijs-kwaliteit -

    14d trektocht in ijsland uitstekend doorstaan
    windvast, waterdicht, snel op te zetten en af te breken,
    (net te) ruim voor 2 personen
    tip: extra grondzeil makkelijk aansluitbaar

  • Man
    40-49
    21 August 2015
    Gebruikt voor 3 tot 6 maanden
    That review has been deposited on this product version
    Goede tent voor 2 pers. (bij niet te slecht weer)
    Zeer licht en snel op te zetten, ruim voor 2 pers. Te klein voor 3 pers., Nat opbergen = probleem

    De tent wordt gebruikt op trektochten voor 2 volwassen personen en op camping voor de kinderen.
    Op trektochten is deze tent te kleine voor 3 personen + rugzakken. Maar is zeer comfortabel voor 2 personen. Deze tent weegt minder en is kleiner verpakt dan mijn vorige 2(!) persoonstrekkingstent van Robens.
    De verluchting is subliem en voortent is ideaal om 2 rugzakken te leggen en toch nog vlot in en uit de tent te kunnen.
    Een probleem is wel het opruimen als de tent vochtig is. Dan trekt het vocht overal door en is bij het opnieuw opzetten de binnentent een zwembad! Dit had mijn vorige tent niet.
    Een ander klein nadeel is de handleiding. In welk gaatje moet nu juist die haring? Moet ik nu die 2 ringetjes vastpinnen of slechts dat ene? Dat is niet echt duidelijk voor mij! Na 10 keer opzetten en afbreken heb ik een manier waarop ze voor mij goed staat, maar of dat de vooropgestelde manier is? Wie weet?
    Al bij al toch een zeer goede, lichte tent. En daar is het toch vooral om te doen.

    Antwoord van het merk :

    Beste Heer,Hartelijk bedankt om uw interessante feedback omtrent de quickhiker ultralight 3 tent met ons te delen.We zijn gelukkig te lezen dat u echt tevreden van ons product bent.Om uw tent zonder probleem op te ruimen als ze vochtig is, kunt u de kamer wegnemen en ze afzonderlijk vouwen.
    Dankzij de twee hoezen kan u de beide delen van uw tent scheiden opdat de vochtigheid niet doordringt naar de tweede laag wanneer de buitentent geen tijd heeft om te drogen.

    Wat de handleiding betreft: om zeker te zijn dat u uw tent juist is opgezet, kan u altijd naar één van onze Decathlon-winkels gaan en een verkoper naar de juiste manier van opzetten vragen. Hij/zijzal u die uitleg met plezier geven. Met vriendelijke groeten

    Maxime Mathieu VDSP Quechua

    Gert find this answer useful

NAAR BOVEN