Trekrugzak Symbium voor heren 50+10 liter grijs

Ref :
8300848
Pluspunt van het artikel
Voor wie urenlang stapt en voor intensief gebruik. Bij deze rugzak staat comfort centraal (schuim, mannelijke lichaamsbouw, bewegingsvrijheid, verluchting…) en kun je gemakkelijk bij al je spullen.
Users reviews
4.3 / 5 3 Reacties
vanaf
99,99 €*

Users reviews

4.3 / 5 3 Reacties
3 gebruikers bevelen dit product aan
 • Vrouw
  Jonger dan 20
  24 October 2015
  Gebruikt voor 1 week of minder
  That review has been deposited on this product version
  Geverifieerde review
  Superfijn!
  Veel vakjes en opbergmogelijkheden - Goede ritsen

  Hele mooie en lichte backpack, fijn formaat. Ook heel fijn dat er zoveel opberg mogelijkheden zijn, en extra bevestigings mogelijkheden voor slaapmat ed. Mooie kleur, en gave regenhoes! Rugzakje bovenop is geweldig, heel fijn om te gebruiken, kan ja makkelijk bij belangrijks spulletjes. Goed afgesteld en makkelijk te doen! Een echte aanrader, overal is aan gedacht, zeker kopen als je er eentje zoekt!!! Zelfs voor vrouwen zit ie heerlijk, ondanks het mannenmodel (:

 • Man
  30-39
  21 July 2015
  Gebruikt voor 2 tot 8 weken
  That review has been deposited on this product version
  Geverifieerde review
  Fijne rugzak voor een fijne prijs
  Draagcomfort, voldoende opbergvakjes, regenhoes Weinig ventilatie rug, bovenvak niet altijd handig

  Qua prijs/kwaliteitverhouding een absolute aanrader! De rugzak is prima af te stellen en loopt heel fijn. Schokdempers in schouderbanden werken perfect! Bijgeleverde regenhoes is zeer handig in gebruik en tevens noodzakelijk bij meer dan een paar spetters.
  Het 10l bovenvak gebruiken vergt wat handigheid. Je klikt eerst de gespen achter je nek los en vervolgens trek je het hele vak over je hoofd en kun je het op je buik dragen. Vervolgens kun je het vastklikken aan de heupgordel. Ideaal om wat eten in te bewaren zodat je niet de hele rugzak hoeft af te doen. Let er wel op dat je er niet teveel gewichtige zaken in bewaart; als je hem op je buik draagt gaat hij dan wat 'hangen'. De echte uitdaging zit hem in het weer vastklikken achter in je nek. Oefening baart kunst.
  Ventilatie op de rug had beter gekund, maar in deze prijsklasse mag je daar zeker niet te zwaar aan tillen ;)
  Ik heb de rugzak nu een maandje in gebruik en ben er zo'n 200km mee op pad geweest. Een dikke 7,5!

 • Vrouw
  20-29
  26 August 2014
  Gebruikt voor 2 tot 8 weken
  That review has been deposited on this product version
  Geverifieerde review
  Quechua Rugzak Symbium
  Middenrits is ideaal! Buikrugzakje is praktisch Jammer dat rugzak bovenop niet als dagrugz. kan.

  Rugzak zit uitstekend, fijne vakjes en goede opbergmethoden. Makkelijk in gebruik en erg praktisch. Precies wat een Backpack nodig heeft.

Productvoordelen

Draaggemak
Schuimstof voor verluchting en comfort, model aangepast aan mannen. Regenhoes.
Verdeling van opbergvakken
Zakken: 3 buiten, 1 binnen, 2 heup. Stok-/ijsbijlhouder. Toegang onder, vakken.
Schuurbestendig
Garantie van 10 jaar.
Inhoud
Inhoud 52+12 liter / gewicht 2,5 kg / afmetingen in gebruik: H75 x B34 x D27.
Ventilatie
Het schuim met cellenstructuur op de rug zorgt voor luchtcirculatie.
Milieuvriendelijk
Vergelijking van de levenscyclus: rugzak - sustainability.decathlon.com

DE KENMERKEN

Duur tocht
2 tot 7 dagen
Inhoud
60 liter
Technologie
bewegingsvrijheid
Regenhoes
meegeleverd
Samenstelling
Hoofdstof : 100.0% Polyamide Inzetstuk : 100.0% Polyester Voering : 100.0% Polyester
Tests
Al onze rugzakken worden uitgetest tijdens het gebruik, door gebruikers die representatief zijn voor de mensen voor wie het artikel bedoeld is, in omstandigheden die identiek zijn aan die tijdens het gebruik. Tijdens onze "mission tests" werkt de product manager samen met mensen die niet aan QUECHUA gebonden zijn, om de artikelen uit te testen en te beoordelen.
Ontworpen voor
heren die deels autonoom meerdaagse trektochten maken in de bergen, bij elk soort weer.
Garantie
10 jaar

TIPS

Onderhoudstips
Om te verzekeren dat de stoffen hun kwaliteiten behouden (in het bijzonder hun waterdichtheid), raden we aan om de rugzak niet in de machine te wassen of in de wasdroger te stoppen, noch chemisch te laten reinigen of bleekwater te gebruiken. Niet strijken. Was deze rugzak met de hand in een lauw sopje, gebruik eventueel een borstel. Na enkele jaren kun je de stof opnieuw waterafstotend maken met een waterdichtmakende spray.
Opslag Tips
Berg je rugzak op een droge plaats op.
Gebruikslimiet
Als je groot bent, controleer dan goed of deze rugzak wel past.

Bijkomende informatie

Het Symbium Access-systeem
De Symbium Access combineert de voordelen van het Symbium-systeem (bewegingsvrijheid dankzij het draaipunt aan de riem aan de lenden) met het Access-systeem: 1 zakje dat makkelijk verplaatsbaar is naar de voorkant van het lichaam. Je kunt vlot aan alle spullen tijdens het wandelen en gemakkelijk een kaart lezen. Zo kan een deel van het gewicht naar voren worden verplaatst: de drager kan dan iets meer rechtop lopen, in een houding die de natuurlijke wandelhouding dichter benadert.
Technische tests voor rugzakken.
Alle onderdelen worden getest in ons lab: stoffen, gespen, riemen, schuim, ritsen... Zo wordt een stof gecontroleerd op: slijt- en scheurvastheid, bestandheid van de kleuren tegen UV-stralen en vaak wassen, waterdichtheid... Vervolgens onderwerpen we de volledige rugzak aan een versnelde slijtagetest, om de sterkte van de assemblages te controleren. De rugzak wordt verzwaard en aan een pop gehangen die de bewegingen van snel stappen nabootst, gedurende duizenden cycli.
10 jaar garantie, technische partner
Het materialenmerk Strenfit, de partner van Quechua voor onderzoek en keuring van materialen en assemblages, heeft verouderingstesten uitgevoerd op de rugzakken. Die tests werden uitgevoerd op de materialen, de naden en het afgewerkte product. De resultaten zorgen ervoor dat Quechua en Strenfit op de geteste rugzakken 10 jaar garantie kunnen geven, te beginnen vanaf de aankoopdatum die vermeld staat op de kassabon.
Garantie van 10 jaar, voorwaarden
De garantie dekt de gebreken aan de rugzak, met uitzondering van normale slijtage en bij abnormale gebruiksomstandigheden. De bijzondere garantie van 10 jaar wordt alleen gegeven op voorlegging van het artikel en de kassabon, indien het artikel gedekt is door de garantie wordt het gratis hersteld of omgeruild. Deze garantie vormt geen uitsluiting van de in jouw land geldende wettelijke garanties.
Hoe wordt de inhoud van de rugzakken berekend?
De inhoud van elke rugzak wordt gemeten volgens een standaardmethode: we gebruiken kleine balletjes om het hoofdvak en elk ander vak mee op te vullen. Vervolgens wordt de rugzak uitgegoten in een maatbak, waardoor we de inhoud in liter kunnen aflezen met een marge van een paar %. Het opgegeven leeggewicht is dat van ons referentiestaal. Lichte variaties zijn mogelijk.
Ventilatie van de Symbium Access-rugzakken
De rugzakken met "Air Cooling"-label hebben in het laboratorium een test ondergaan om de doeltreffendheid van het verluchtingssysteem te testen: met behulp van een pop die warm wordt en transpireert, kan wetenschappelijk en objectief worden gemeten in welke mate de rugzak transpiratie beperkt. Het label wordt alleen uitgereikt aan rugzakken die beduidend beter presteren dan een "basismodel" (zonder speciaal verluchtingssysteem). Wij vergelijken ze ook met de concurrerende producten op de markt.
Hoe pas ik mijn rugzak aan?
Maak alle riemen los (schouderriemen, heupgordel, stabilisatieriemen). Trek de rugzak aan. Bij rugzakken van 50 l en meer plaats je de heupgordel op heuphoogte (om het bekken) en trek aan. Bij kleinere rugzakken zit die gordel rond de taille. Trek de schouderriemen aan. Stel als laatste de stabilisatieriemen naar wens af.
Hoe regel ik de hoogte van de rug van mijn rugzak?
Verstel tot een hoogte die je geschikt lijkt en pas dan de rugzak aan (zie "Hoe verstel ik mijn rugzak?"). Met de heupgordel op het bekken moeten de schouderriemen over het voorste deel van de schouders komen en moeten de stabilisatieriemen (soms ook verstelbaar in de hoogte) een hoek van ongeveer 45° maken (ze mogen niet horizontaal noch verticaal lopen). Als bij de test blijkt dat de rug te lang of te kort is, verstel hem dan opnieuw en blijf proberen tot hij goed zit.
Hoe pak ik mijn rugzak in?
Leg onderaan je slaapgerei. Zware spullen (tent, kooktoestel, eten) draag je zo dicht mogelijk op je rug. Stop je kleding daar omheen. Het grondzeil kan onder de klep; de tent kan onder de rugzak als er binnenin geen plaats meer is. Stop een waterdicht jack en fleece ergens waar je gemakkelijk bij kunt. In de vakken steek je dan het "kleine" materiaal voor tijdens de dag (zonnecrème, kaarten, zonnebril,...). De waterzak wordt in het daarvoor voorziene vak gestopt, meestal langs de rug.
Een score om de milieu-impact van artikelen te vergelijken
De milieu-impact van dit artikel wordt berekend voor de hele levensduur ervan en met verschillende indicatoren. Er wordt een algemene score van A tot E gegeven zodat in een vergelijking tussen artikelen van eenzelfde type (T-shirts, broeken, rugzakken... ) de artikelen met de beste milieuprestatie gemakkelijker te herkennen zijn. Decathlon past dit systeem van milieu-etikettering vrijwillig toe. Meer informatie op: http://sustainability.decathlon.com/
NAAR BOVEN