Warme en waterdichte trekkingschoenen voor heren Forclaz 900 grijs

Ref :
8344693
Pluspunt van het artikel
Comfortabele en warme schoenen. Dankzij de SNOWCONTACT-zool kun je met de Forclaz 900 Warm met vertrouwen over elk winters terrein stappen.
Users reviews
4.5 / 5 2 Reacties
vanaf
74,99 €*

Users reviews

4.5 / 5 2 Reacties
2 gebruikers bevelen dit product aan
Verdeling van de scores
 • Man
  50-59
  12 March 2016
  Gebruikt voor 2 tot 8 weken
  That review has been deposited on this product version
  Geverifieerde review
  Top schoen die perfect aansluit op de sneeuwschoen
  Warm, waterdicht en shockbestendig, goede grip. Niet

  Goede pasvorm en flexibel, geen inloop periode nodig.

 • Vrouw
  30-39
  01 March 2016
  Gebruikt voor 2 tot 8 weken
  That review has been deposited on this product version
  Geverifieerde review
  Great value for money
  draagcomfort, warmteregulatie gewicht van de schoen

  .

Productvoordelen

Warmte
Limiettemperatuur in rust -10°C / limiettemperatuur bij activiteit -19°C.
Waterdichtheid
Waterdicht en ademend membraan.
Grip
Geribbelde rubberzool van 4 mm. Snowcontact-technologie.
Schokdemping
Tussenzool in EVA over de hele lengte van de voet.

DE KENMERKEN

Maten
van 39 tot 47
Gewicht
1259 g per paar in maat 43
Kleur
grijs
Samenstelling
Buitenkant van : 77.0% Runderleer, 23.0% Polyester Zool van : 60.0% EVA, 40.0% Rubber Binnenkant van : 82.0% Polyester, 18.0% Polyurethaan
Tests
Het instap- en gebruikscomfort van al onze schoenen wordt getest door een representatief panel van gebruikers, in reële omstandigheden. Tijdens die "testmissies" werkt de productmanager samen met personen die niet gebonden zijn aan QUECHUA om de artikelen uit te testen, te verbeteren en goed te keuren.
Ontworpen voor
tochten van een dag in de bergen, door de sneeuw en bij koud weer. Voor intensief gebruik.
Garantie
2 jaar

TIPS

Onderhoudstips
Gebruik een borstel en/of spons om de schoenen schoon te maken en aarde of modder te verwijderen. Voor splitleer wordt een voedende crème of leervet niet aanbevolen. Op zich vormt dit geen probleem voor het leer, maar het wijzigt het uitzicht van je schoenen.
Opslag Tips
Opbergen op een luchtige, droge en donkere plek.
Gebruikslimiet
Niet geschikt voor gletsjertochten.

Bijkomende informatie

Waterdichtheidstest.
De schoenen werden getest in het lab en tijdens het gebruik en zijn optimaal waterdicht en ademend. Ze worden eerst onder druk in water ondergedompeld en er wordt gecontroleerd of er zich geen luchtbelletjes vormen op het oppervlak. Vervolgens worden ze, half onder water, op een mechanische arm geplaatst die stapbewegingen nabootst. Zo wordt gecontroleerd of de binnenkant van de schoen perfect droog blijft.
3 niveaus van waterdichtheid
Bij het testen van de waterdichtheid testen we 3 niveaus van waterdichtheid: 2000 buigingen (ongeveer 4 km wandelen), 4000 buigingen (ongeveer 8 km wandelen) en 8000 buigingen (ongeveer 16 km wandelen). Natuurlijk is de schoen wanneer hij droog is na de test of na het gebruik weer net zo waterdicht als in het begin.
Niveau van waterdichtheid van de schoen.
De schoenen Forclaz 900 Warm Novadry zijn waterdicht tot 8000 buigingen.
SNOWCONTACT-technologie.
SNOWCONTACT-zolen zijn ontworpen op basis van een speciaal materiaal en geoptimaliseerde patronen om een uitstekende grip te garanderen op elk soort terrein in de winter. Zo zijn SNOWCONTACT-zolen heel wat doeltreffender dan gewone zolen om in de sneeuw te lopen.
Testen op het terrein
Al ons schoeisel wordt getest in gebruik en op draagcomfort, door gebruikers die representatief zijn voor de mensen voor wie het artikel bedoeld is, in omstandigheden die identiek zijn aan die tijdens het gebruik. Tijdens die "testmissies" werkt de productmanager samen met personen die niet gebonden zijn aan QUECHUA om de artikelen uit te testen, te verbeteren en goed te keuren.
Meting van het isolerend vermogen
Vroeger kon je op geen enkele manier precies weten tot welke temperatuur schoeisel de voeten warm houdt. Nu kan dat wel: bij alle Quechua-schoenen is het temperatuurbereik in gebruik aangegeven. Op basis van testen die het koudegevoel meten op het terrein en in het laboratorium bij een groep testpersonen, meten we de warmte-isolatie van onze schoenen, in rust en in activiteit. Daarbij houden we rekening met de verschillen in koudegevoel tussen mannen en vrouwen.
Laboratoriumtesten
In het lab worden testen gedaan om de volgende dingen te controleren: loskomen van ogen en riemen, verlijming, giftige stoffen, bestandheid tegen UV-stralen, slijtage van de zool en van de materialen van het bovenwerk, versnelde veroudering.
NAAR BOVEN