WELDRA UITGEPUT

Waterdichte trekkingschoenen voor heren Forclaz 900 Helium

Ref :
8330519
Pluspunt van het artikel
Alle voordelen van een echte trailschoen (licht, soepel) en bovendien goed beschermend en duurzaam. Dankzij het Novadry membraan kun je bij elk soort weer stappen.
vanaf
79,99 €*

Productvoordelen

Waterdichtheid
Waterdicht en ademend membraan. Geschikt om 4 u lang over nat terrein te lopen.
Lichtheid
379 g per schoen in maat 42.
Schokdemping
Bestaande uit 3 delen geperst EVA voor een duurzame demping en goede afzet.
Hechting
CrossContact: speciale rubbersamenstelling voor ongelooflijk veel grip.
Stevigheid
Synthetische steentjesbeschermer, bekleed met rubber om de tenen te beschermen.
Positiebehoud product
360° system: voorkomt dat de voet naar voren schuift bij het afdalen.
Makkelijk te openen / sluiten
Snelle en gemakkelijke vetersluiting, op elk moment aan te passen.
Stabiliteit
X-stab-concept: frame in TPU dat ervoor zorgt dat de voet altijd goed zit.

DE KENMERKEN

Gewicht
379 g per schoen in maat 42
Maten
van 39 tot 46
Samenstelling
zool : 60.0% Rubber, 20.0% EVA, 20.0% Thermoplastisch polyurethaan Stof buitenkant : 70.0% Polyester, 30.0% Polyurethaan Stof binnenkant : 100.0% Polyester
Approved by
Sarah Berthelot, Thierry Chambry
Tests
Al onze schoenen worden getest door gebruikers die representatief zijn voor de personen voor wie ze worden ontworpen, in omstandigheden die overeenkomen met het normale gebruik in de praktijk. Tijdens onze "mission tests" werkt de product manager samen met mensen die niet aan QUECHUA gebonden zijn, om de artikelen uit te testen en te beoordelen.
Ontworpen voor
speed hiking in de bergen gedurende één of meer dagen, bij elk soort weer. Voor intensief gebruik.
Garantie
2 jaar

TIPS

Opslag Tips
Op een droge en donkere plek opbergen.
Gebruikslimiet
Niet geschikt voor grote trektochten.

Bijkomende informatie

Langere waterdichtheid
De waterdichtheid van schoenen komt soms in het gedrang doordat er langs boven water binnendringt. Om je voeten langer droog te houden, is het dus aanbevolen om waterdichte gaiters of minigaiters te dragen die de bovenkant van de schoenen beschermen tegen indringing van water, maar ook tegen steentjes, zand... Het is aanbevolen om enkele keren per jaar je schoenen te behandelen met een waterdichtmakende spray om de oorspronkelijke waterdichtheid te herstellen en vlekken te voorkomen.
Waterdichtheidstest
Test van de waterdichtheid van de schoenen Schoenen met NOVADRY® werden getest in het lab en tijdens het gebruik en zijn perfect waterdicht en ademend. Ze worden eerst onder druk in water ondergedompeld en er wordt gecontroleerd of er geen luchtbelletjes op het oppervlak van de schoen te zien zijn. Vervolgens worden ze, half onder water, op een mechanische arm geplaatst die stapbewegingen nabootst. Zo wordt gecontroleerd of de binnenkant van de schoen perfect droog blijft.
Waterdichtheidsniveau
Bij het testen van de waterdichtheid testen we 3 niveaus van waterdichtheid: 2000 buigingen (ongeveer 2 uur wandelen), 4000 buigingen (ongeveer 4 uur wandelen) en 8000 buigingen (ongeveer 8 uur wandelen). Natuurlijk is de schoen wanneer hij droog is na de test of na het gebruik weer net zo waterdicht als in het begin. De schoen Forclaz 900 Helium is waterdicht gedurende 4000 buigingen.
Welke maat kiezen?
Trekkingschoenen kun je gerust een maat groter dan je gewone schoenmaat nemen, voor optimaal comfort bij het afdalen en om te vermijden dat je tenen tegen de voorkant van de schoen stoten. Tip: knip je teennagels kort en controleer voor elke afdaling of de vetersluiting wel degelijk verhindert dat je voet naar voren schuift in de schoen.
X stab concept
Deel in TPU (stijf plastic) voor stabilisering aan de hiel. Dit stuk is ingewerkt in het geperste EVA aan de hiel en helpt om de hiel te stabiliseren en op zijn plaats te houden achterin de schoen. Het stuk loopt door in de zijkanten en wordt opgenomen in het riempje van het 360° systeem, daarna wordt het dunner tot in het midden van de voorvoet. Het wordt zo een verstijvend element dat in combinatie met het geïnjecteerde EVA vooraan zorgt voor een optimale afzet.
CrossContact
De zool is het resultaat van langdurig onderzoek in onze laboratoria en heeft bovendien een specifieke rubbersamenstelling die een optimale grip biedt op rotsachtig terrein.
360° System
Exclusief systeem bestaande uit een riempje dat onder de voetwelving gaat. Door de veters aan te trekken, wordt dit riempje aangetrokken en krijgt de voetwelving meer steun zonder in te boeten aan comfort. Doordat de hoek van het riempje overeenstemt met de vetersluiting, voelt alles even soepel aan. Dat zorgt voor een ongeëvenaarde ondersteuning en dus meer precisie en veiligheid op technische stukken. Het vermijdt ook dat de tenen tegen de voorkant van de schoen stoten.

U hebt misschien ook interesse in deze producten

59,99 €*
4.10 / 5 10 Reacties
  WELDRA UITGEPUT
  Vanaf
  49,99 €24,99 €*
  4.60 / 5 5 Reacties
   NAAR BOVEN