Waterdichte wandelschoenen Crossrock voor kinderen blauw/oranje

Ref :
8328377
Pluspunt van het artikel
Sterke schoenen, ideaal voor kinderen. Snelle vetersluiting. Ideaal voor wandeltochten in de bergen bij elk weer.
Users reviews
3 / 5 1 Reactie
vanaf
33,99 €*

2 BESCHIKBARE KLEUR(EN)

Users reviews

 • Vrouw
  40-49
  24 November 2016
  Gebruikt voor 2 tot 8 weken
  That review has been deposited on this product version
  Geverifieerde review
  waterdichte schoen
  handig die elastische veters smal

  Voor scouting gekocht

Productvoordelen

Hechting
Zool in rubber, verstevigd op de plaatsen die sneller slijten.
Schokdemping
Volledige demping dankzij de tussenzool in EVA over de hele voet.
Waterdichtheid
Waterdicht en ademend membraan, geschikt om 4 uur te wandelen over nat terrein.
Stevigheid
Dankzij een goed dekkende zool en versterkt bovenwerk.
Lichtheid
275 g per schoen in maat 36.

DE KENMERKEN

Gewicht
275 g per schoen in mt 36
Maten
van 28 tot 38
Samenstelling
Buitenkant van : 70.0% Polyurethaan, 30.0% Polyester Zool van : 100.0% Rubber Binnenkant van : 100.0% Polyester
Ontworpen voor
dagtochten in de bergen bij elk soort weer en op goed begaanbare paden. Voor regelmatig gebruik.
Garantie
2 jaar

TIPS

Onderhoudstips
Machinewasbaar op 30°C. Haal de veters eruit voor het wassen. Niet zwieren. Niet in de droger drogen. Laat drogen bij kamertemperatuur.
Opslag Tips
Op een droge plaats, buiten het bereik van uv-stralen.

Bijkomende informatie

Test van de waterdichtheid van de schoenen
Test van de waterdichtheid: de schoenen met een waterdicht en ademend membraan werden getest in het lab en tijdens het gebruik en beschermen optimaal tegen de regen. Ze worden eerst onder druk in water ondergedompeld en er wordt gecontroleerd of er geen luchtbelletjes op het oppervlak van de schoen te zien zijn. Vervolgens worden ze, half onder water, op een mechanische arm geplaatst die stapbewegingen nabootst. Zo wordt gecontroleerd of de binnenkant perfect droog blijft.
3 niveaus van waterdichtheid
Bij het testen van de waterdichtheid testen we 3 niveaus van waterdichtheid: 2000 buigingen (ongeveer 2 uur wandelen), 4000 buigingen (ongeveer 4 uur wandelen) en 8000 buigingen (ongeveer 8 uur wandelen). De kinderschoenen Crossrock zijn waterdicht gedurende 4000 buigingen.
De waterdichtheid verlengen
De waterdichtheid van schoenen komt soms in het gedrang doordat er langs boven water binnendringt. Om je voeten langer droog te houden, is het dus aanbevolen om waterdichte gaiters of minigaiters te dragen die de bovenkant van de schoenen beschermen tegen indringing van water, maar ook tegen steentjes, zand... Het is aanbevolen om enkele keren per jaar je schoenen te behandelen met een waterdichtmakende spray om de oorspronkelijke waterdichtheid te herstellen en vlekken te voorkomen.
Aankooptips.
Laat je kind goed rechtop staan wanneer het de schoenen past met de kousen die het draagt voor wandeltochten. Pas indien nodig verschillende modellen en maten. Twee punten waar je op moet letten: zit de hiel goed vast en hoe voelt het aan je tenen wanneer je naar beneden gaat. De schoenen mogen nergens knellen bij het passen. Laat je kind er gerust even mee rondstappen. Laat je kind zijn nieuwe schoenen niet meteen lang aan één stuk door dragen, zodat zijn voeten aan de schoenen kunnen wennen.
Welke maat kiezen?
Wandelschoenen mag je gerust een maat groter nemen dan de gebruikelijke schoenmaat, om optimaal comfort te verzekeren bij het afdalen en te vermijden dat de tenen tegen de voorkant van de schoen stoten. Tip: houd de teennagels kort en controleer voor elke afdaling of de veters stevig aangetrokken zijn zodat de voet niet naar voren kan schuiven in de schoen.
Testen op het terrein
Al onze schoenen worden uitgetest tijdens het gebruik en op hun draagcomfort, door gebruikers die representatief zijn voor de mensen voor wie het artikel bedoeld is, in omstandigheden die identiek zijn aan die tijdens het gebruik. Tijdens onze "testmissies" werkt de productmanager samen met personen die niet gebonden zijn aan Quechua om de artikelen uit te testen en te beoordelen.
Testen in het lab
In het lab worden testen gedaan om volgende elementen te controleren: loskomen van ogen en riemen, verlijming, giftige stoffen, bestandheid tegen uv-stralen, slijtage van de zool en van de materialen van het bovenwerk, versnelde veroudering.
NAAR BOVEN