Waterdichte wandelschoenen voor heren Quechua Forclaz 600 high
99,99 €*

Reviews on

Waterdichte wandelschoenen voor heren Quechua Forclaz 600 high

3.8 / 5 10 Reacties
6 gebruikers bevelen dit product aan
  • Man
    20-29
    07 November 2016
    Gebruikt voor 2 tot 8 weken
    That review has been deposited on this product version
    Goede wandelschoen, maar enkel voor vlak terrein.
    Zitten goed bij vlak terrein Slijtage, niet waterdicht

    De pasvorm en comfort werd goed bevonden op makkelijk en vlak terrein en bij droog weer.

    Echter in extremere omstandigheden (Haute Alpes, Nationalpark Hohe Tauern, ...) schieten deze jammer genoeg tekort.
    Tijdens mijn eerste meerdaagse wandeltocht (na inlopen uiteraard) met deze schoenen, zaten deze vanaf dag 1 zeer oncomfortabel in de afdaling met blauwe pijnlijke tenen voor de rest van de toch tot gevolg.
    Bij een volgende meerdaagse tocht ze alsnog een 2de kans geven. Echter met hetzelfde gevolg als hierboven. Bovendien bleken deze schoenen ook niet waterdicht, met bleinen als resultaat. Hierdoor de meerdaagse tocht amper kunnen beëindigen.
    Bovendien is het leer en de zool zeer onderhevig aan slijtage bij gebruik op rotsachtige ondergrond.

    Met later deze maand nieuwe geplande tochten zie ik mij jammer genoeg genoodzaakt alweer nieuwe schoenen aan te schaffen (na amper een tiental bergdagen)

    Antwoord van het merk :

    Beste Bjorn,

    bedankt alvast met je review over de hoge wandelschoen van Quechua.
    Deze schoenen zijn ontworpen voor tochten in de bergen, van dagtochten tot korte meerdaagse tochten. Zij zijn ook ontworpen met het doel waterdicht te zijn. Mits dit bij u niet het geval is, raden wij u aan om naar u dichtsbijzijnde Decathlon winkel te gaan en deze om te ruilen!
    U kan samen met één van onze collega's op zoek gaan naar een schoen die beter bij u wandeltochten past.
    Persoonlijk zou ik u de Quechua Forclaz 700 aanraden die meer ontworpen is voor de tochten die u beschrijft!
    http://nl.decathlon.be/hoge-wandelschoen-heren-quechua-forclaz-700-mid-novadry-rood-id_8316063.html


    Tim Van de Manacker Expert- monitor Quechua DECATHLON

  • Man
    20-29
    28 September 2016
    Gebruikt voor 3 tot 6 maanden
    That review has been deposited on this product version
    Goede Schoen, snelle slijtage
    Pasvorm, kwaliteit van het leer, stabiliteit, grip snelle slijtage van de zool

    Ik heb deze schoenen gebruikt voor een 3daagse tocht in de vogezen de zomer en een 5daagse tocht in Kroatië.
    De schoen zit als gegoten! De upper is nog perfect en het leer ziet er bijna nog als nieuw uit. Dit in tegenstelling tot de zool die snelle slijtage vertoont, waarbij zelfs 1 van de buitenste noppen losgescheurd is.

    Antwoord van het merk :

    Beste Jeroen,

    Eerst en vooral wil ik je bedanken om ons je mening te geven over deze lage wandelschoen van Quechua.
    Als je zool zo snel versleten is zit er een fout in de productie.
    Ik ga zeker na of hier nog klachten over zijn binnengekomen.
    Ik raad je aan om naar je dichtsbijzijnde Decathlon winkel te gaan om deze om te ruilen.

    Met sportieve groeten!

    Mieke Theys Monitor en Expert Quechua DECATHLON

  • Man
    20-29
    14 September 2016
    Gebruikt voor 2 tot 8 weken
    That review has been deposited on this product version
    goede wandelschoenen die veel te snel slijten
    Volledig waterdicht en zitten goed extreme slijtage en rekken veel bij het inlopen

    Ik heb deze schoenen gekocht voor een trektocht van een week in Noorwegen. In de winkel had ik mijn gebruikelijke maat gepast maar deze zaten zo strak dat mijn voeten binnen enkele minuten in slaap vielen dus dan toch maar een maatje groter gepakt. Dit bleek later een slechte keuze te zijn, ze rekken namelijk zeker een hele maat, zo niet meer tijdens het inlopen. Ze zaten gelukkig nog steeds wel comfortabel maar niet meer perfect zoals de eerste dag. gelukkig had ik nog een extra binnenzool liggen die ik er in heb gezet zodat de schoen toch wat meer gevuld was.

    Toen kwam de trektocht, het was een trektocht van 7 dagen met zware bepakking over technisch terrein. Een van de grootste pluspunten van deze schoenen is toch wel de waterdichtheid, ik heb gedurende de hele week droge voeten gehad, zelfs na het oversteken van ondiepe rivieren en een dag regen. Gedurende deze week heb ik geen enkele blaar gehad en waren ze eigenlijk de eerste paar dagen comfortabel maar wel wat te groot. Ze waren bij temperaturen onder het vriespunt gelukkig ook nog steeds warm genoeg en ademden met warmer weer ook zeker voldoende.
    Na 3 of 4 dagen waren de binnenzolen echter volledig versleten, er was geen demping meer over en ze waren nog maar een paar mm dik, dit zelfs met een extra zool erbovenop.dus
    Mijn grootse klacht bij deze schoenen kwam gelukkig pas toen ik thuis was. Tot mijn grote verbazing bleek meer dan de helft van het profiel van de buitenzolen er af gesleten. Ze zijn zo ver versleten dat ik er eigenlijk niet nog een vergelijkbare trektocht mee durf te maken, want ik denk dat er dan helemaal geen profiel meer overblijft. Ik ben dus eigenlijk best teleurgesteld over deze extreme slijtage en kan ze daarom ook niet aanbevelen.

    Voor het geld zijn het goede schoenen als je ze niet al intensief gebruikt, als je ze echter vaker wilt gebruiken voor wat zwaardere tochten kun je beter een duurder paar kopen die zeker 5 keer zo lang mee gaan.

    Antwoord van het merk :

    Beste Lucas,

    Bedankt voor het schrijven van je gedetailleerde review over de Forclaz 600 wandelschoenen van Quechua.
    Ondanks uitgebreide test die gedaan worden in de ontwerpfase is helaas vergelijkbare feedback over slijtage na intensief gebruik gemeld bij Quechua.
    Onlangs heeft Quechua dit nader onderzocht en heeft op basis hiervan een nieuwe zool ontwikkeld die de snelle slijtage tegen gaat.
    Momenteel is de schoen met verbeterde versie in productie en zal binnenkort beschikbaar zijn.
    Mocht je interesse hebben in de nieuwe versie van de schoen dan kun je deze omruilen zodra deze beschikbaar zijn.


    Sportieve groet,
    Luke - Online Merchandiser DECATHLON

  • Man
    60 of ouder
    11 September 2016
    Gebruikt voor 2 tot 8 weken
    That review has been deposited on this product version
    Geverifieerde review
    Instappen en wegwezen
    1 maatje groter genomen en vanaf dag 1 geen pijn Geen

    Na een weekje Terschelling en veel wandelingen ben ik heel tevreden met deze hoge wandelschoen, ik heb heel slechte voeten maar met deze schoenen had ik veel steun en was het aangenaam wandelen

  • Man
    40-49
    10 September 2016
    Gebruikt voor 2 tot 8 weken
    That review has been deposited on this product version
    Prima schoen
    Lekker aan de voeten, zeker in verhouding met prij Zool mag stroever

    Heerlijke stevige schoen. Zit goed. Breedte is vergelijkbaar met Hanwag.
    Gelukkig amper getest op waterdichtheid. Lekker weer gehad op vakantie. Zool had van iets stroever materiaal mogen zijn, dit merk je vooral op rotsen waar al veel over gelopen is.

  • Man
    60 of ouder
    22 July 2016
    Gebruikt voor 1 week of minder
    That review has been deposited on this product version
    Geverifieerde review
    Trekkingsschoenen van Quechua
    Waterdicht, veel steun, gemakkelijk Moeten zich een beetje aanpassen

    Moesten een beetje ingelopen worden

    Antwoord van het merk :

    Beste Raphaël,

    Bedankt om ons je mening te geven over deze hoge wandelschoenen van Quechua.
    Het doet ons plezier te lezen dat je tevreden bent met je aankoop bij Decathlon.
    Wij raden onze klanten aan om hun nieuwe wandelschoenen eerst in te lopen alvorens een lange wandeling te maken.
    Zo kunnen ze zich eerst naar jouw voet zetten.
    Heb je nog een leuke foto van je aankoop, aarzel dan niet om deze op onze website te posten.

    Met sportieve groeten!

    Mieke Theys Monitor en Expert Quechua DECATHLON

    Raphaël find this answer useful

  • Man
    60 of ouder
    22 July 2016
    Gebruikt voor 1 week of minder
    That review has been deposited on this product version
    Geverifieerde review
    trekkingschoenen
    geen ik vond ze t stug, heb ze geruild

    Ruilen zonder problemen

  • Man
    60 of ouder
    20 July 2016
    Gebruikt voor 2 tot 8 weken
    That review has been deposited on this product version
    Geverifieerde review
    Fijne wandelschoen
    Goede grip en voetbed, soepel en licht. Geen

    Lopen op steenachtige paden, wat omhoog en omlaag, stelt eisen aan de wandelschoen. En goede grip en een goed voetbed, een stevige zool. Dat alles maakt dat je geniet van het wandelen. Een goede schoen voor mij dus.

  • Vrouw
    50-59
    10 March 2016
    Gebruikt voor 2 tot 8 weken
    That review has been deposited on this product version
    Geverifieerde review
    Quechua hoge wandelschoen
    schoenen zijn helemaal goed niets

    De schoenen zijn degelijk en mooi, zitten heel goed.
    Bij de meeste wandelschoenen moet ik een maat groter nemen, dat is bij deze niet het geval.

  • Man
    60 of ouder
    12 January 2016
    Gebruikt voor 2 tot 8 weken
    That review has been deposited on this product version
    Geverifieerde review
    Wandelschoen
    Prima schoen , licht gewicht en goede pasvorm. Geen

    Geen

NAAR BOVEN